top of page

Lessen en tijden

Lestijden

Vrijdag 14:30-15:30

       

Vrijdag 15:30-16:30          
 

Vrijdag 16:30-17:30          

 

GROEP  1

GROEP  2

GROEP  3

6 - 12 JAAR

6 - 12 JAAR

6 - 12  JAAR

Leslocatie is de gymzaal van Kindcentrum Buitenrijck

De eerste les

BELANGRIJK: we werken op dit moment met een wachtlijst voor de judolessen. Neem contact op via info@judoclubippon.nl voor meer informatie.

 

Je kunt altijd langskomen om eens te kijken. Kom 10 minuten voordat de les begint binnen zodat we even kunnen kennismaken. Het leukste is als je kind gelijk met de judoles meedoet, maar dat hoeft niet.

 

Als je voor het eerst komt judoën, heb je nog niet gelijk een judopak. Als je zorgt dat je kind een T-shirt met lange mouwen en een joggingsbroek heeft, is dat genoeg om  mee te doen. Zorg er voor dat er geen ritsen en knopen aan de kleren zitten. Ook sieraden moeten van tevoren af.  

 

Op de mat loopt iedereen op blote voeten. In de zaal mag je op sokken lopen. De kinderen dragen een wit judopak. Om hun middel dragen ze een band. Aan de kleur van de band kun je zien hoe goed iemand in judo is. Iedereen begint met een witte band. Daarna komt de gele, oranje, groene, blauwe en bruine band. De meester draagt een zwarte band.

 

De les begint altijd met groeten. De kinderen gaan in een rij staan, op volgorde van hun band of slip en groeten. Daarna doen we meestal een bekend spelletje om even lekker op te warmen. Daarna worden er vaak judorollen geoefend. En daarna gaan we aan de slag met het echte judo. Aan het einde van de les groeten we ook weer af.

Waarom valbreken en wat is valbreken?

 

Valbreektechnieken zijn technieken die worden toegepast in het judo om te zorgen dat je je niet bezeert bij een val en om een val te verlichten. Om werptechnieken te oefenen en geworpen te kunnen worden, moet je goed kunnen valbreken. De twee belangrijkste manieren om de energie van een val onschadelijk te maken, zijn het afslaan en het doorrollen. Vandaar dat wij deze technieken vaak vanaf het allereerste begin al aanleren.

 

In het begin bouwen wij dit natuurlijk geleidelijk op. Bij kleinere kinderen starten we vaak vanuit een liggende of gehurkte positie. Kinderen leren zo om te vallen zonder dat het pijn doet en is erg goed voor hun zelfvertrouwen.

bottom of page