top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudoclub Ippon

Toelichting over de judolessen

Beste ouders en judoka's,


Helaas zijn we al sinds december verplicht gesloten door de overheid wegens de coronamaatregelen. Ik heb een aantal vragen gekregen waarom er geen judolessen buiten worden georganiseerd. Vanwege de volgende redenen heb ik ervoor gekozen om geen buitenlessen te geven.


Het is niet mogelijk om de judomatten buiten neer te leggen, de lift op school is niet geschikt om de matten naar boven en beneden te krijgen. Ook kunnen de matten niet alle weersomstandigheden aan. Als het weer omslaat, zijn ze niet één, twee, drie opgeruimd. Judoën zonder mat is niet mogelijk. Zelfs gras is een te harde ondergrond om een judorol of een judoworp op te maken.


De gemeente wijst de locaties toe aan sportclubs en in de buurt zijn er geen geschikte (overdekte) locaties.


Een alternatief zou zijn om een algemene sportles te geven buiten, net als vorige zomer. De meeste kinderen waren hier niet erg enthousiast over en ook deze lessen zijn afhankelijk van het weer.


Als judoleraar voel ik me ook verantwoordelijk om een fatsoenlijke en bovenal veilige les te organiseren. De omstandigheden buiten maken me dat erg lastig. Denk hierbij aan kinderen die hard vallen, kinderen die halverwege naar huis willen, het ontbreken van een toilet en kinderen die het heel koud of warm hebben.


Deze punten samen zorgden voor deze beslissing. Totdat we de judomat weer op mogen wordt er dan ook geen contributie in rekening gebracht.


Elke persconferentie hoop ik dat het binnensporten voor de kinderen weer mogelijk gemaakt wordt. Laten we duimen dat het binnenkort zover is!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page